سیلیکون امولشن های متفاوتی وجود دارند و به طور کلی می توان گفت تمامی روغن های سیلیکونی را سیلیکون امولشن می گویند.دو نوع اصلی از سیلیکون امولشن ها وجود دارند که از دیگر انواع این نوع سیلیکون،پرکاربردتر هستند و به آنها (o/w و w/o)گفته می شود.
w/o: زمانی که آب در درصد بیشتری از روغن محلول شده باش به آن w/o (امولسیون آب در روغن) گفته می شود.
o/w: زمانی که روغن در درصد بیشتری از آب محلول شده باشد به آن o/w (امولسیون روغن در آب) می گویند.
* o وw کوتاه شده دو کلمه water و oil هستند.
در سیلیکون امولشن ها آنچه که مهم است میزان آب یا مقدار روغن محلول شده نیست،بلکه فاکتور مهم تر مقدار ماده امولشن کننده است.اگر ماده امولشن کننده محلول در آب باشد فاز روغنی بیشتر است و به این صورت به آن o/w گفته می شود و در صورتی که ماده امولشن کننده به صورت محلول در چربی باشد فاز آب آن بیشتر است و به آن w/o گفته می شود.
مشخصات سیلیکون امولشن
سیلیکون امولشن ها به صورت ماده ی انحلال پذیر در آب هستند که به شکل مایع سفید رنگ تولید می شوند، این ماده شیمیایی عایق حرارتی بالا تا 300 درجه سانتی گراد است. به صورت کلی می توان گفت اکثر پلیمرهای سیلیکونی دارای ساختار کلی R2SION هستند که سیلیکون امولشن نیز مستثنی نیست; چگالی سیلیکون امولشن ها در دمای 25 درجه سانتی گراد با ضریب شکست فرمول در برابر فرمول است و نقطه جوشی بالاتر از فرمول دارد.
کاربرد سیلیکون امولشن ها چیست؟
-صنایع ساختمان سازی: در صنعت ساختمان سازی از سیلیکون امولشن ها برای عایق نمودن سطوح مختلف استفاده می شود.
-صنایع چرم سازی و لاستیک سازی: از قابلیت براق کنندگی انواع سیلیکون امولشن ها برای تولید انواع واکس کفش و پولیش خودرو استفاده می شود.
-صنایع آرایشی بهداشتی: قابلیت ضد آب بودن سیلیکون امولشن ها برای تولید محصولات آرایشی بهداشتی ضد آب کاربرد فراوان دارد، همچنین همانطور که پیش از این گفتیم در تولید انواع کرم شب و روز، کرم دور چشم، انواع شیر پاک کن و ... نیز کاربرد فراوان دارند.
-ضد کف: از آنجایی که سیلیکون امولشن ها خاصیت ضد کف بودن هم دارند با ترکیب مواد دیگری مثل کنسانتره تبدیل به یک ماده ی ضد کف قوی می شوند و در صنایع مختلف، که در اثر عمل مخلوط کردن و همزدن مواد مختلف کف زیادی ایجاد می شود به کار می روند.
-صنعت نساجی: سیلیکون امولشن ها در صنعت نساجی به عنوان نرم کننده و از بین برنده ی الکتریسیته ساکن، به کار می روند و باعث نرم تر شدن بافت الیاف و انتشار بوی مطبوع آن در انواع محصولات در این صنعت می شوند.
-سیلیکون امولشن ها در پزشکی نیز برای روغن کاری ابزار آلات پزشکی کاربرد دارند.
-بسیاری از داروهای ضد نفخ دارای سیلیکون امولشن هستند.
-سیلیکون امولشن ها برای تخمیر در کارخانه های دلسترسازی استفاده می شوند.
-سیلیکون امولشن ها به عنوان روغن هیدرولیک در صنعت هوایی استفاده می شوند.
-سیلکون امولشن ها به عنوان مایع زجاجی چشم در جراحی های چشم استفاده می شود.
روغن سیلیکون , سیلیکون امولشن , سیلیکون قالبگیری , آمینو سیلیکون ,